Portal 072info

Zenica: Gradonačelnik se sastao sa predsjednicima šest mjesnih zajednica

Gradonačelnik Fuad Kasumović danas je maloj sali gradske uprave primio šest predsjednika mjesnih zajednica Gradišće, Tetovo, Zmajevac, Podbrežje, Nova Zenica, Banlozi  sa područja Grada Zenica.

Cilj sastanka je bio da predstavnici mjesnih zajednica predstave probleme sa kojima se susreću mještani ovih naselja i pristupi njihovom rješavanju.

Pored problema sa komunalnom infrastrukturom ovom prilikom posebno je istaknuto zapošljavanje radnika i firmi iz drugih općina u kompaniji ArcelorMittal iako posljedice zagađenja najviše osjete upravo mještani ovih naselja. Također je istaknuto da je odlaganje otpada na deponiji Rača koja se nalazi u blizini ovih naselja stvorilo velike probleme mještanima koji pored toga što se nalaze u blizini kancerogenih izvora, potpuno su onemogućeni uzgajati pojedine povrtne vrste.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je u svom obraćanju naglasio da će zajedno s  predstavnicima mjesnih zajednica pristupiti iznalaženju rješenja iznesenih problema, o čemu je već u nekoliko navrata upoznao menadžment ArcelorMittala Zenica. Kako se bliže izbori u mjesnim zajednicama gradonačelnik je istakao važnost aktivne uloge svih mještana u definiranju potreba mjesnih zajednica i iznalaženju rješenja za bolje uslove života a i funkcionisanje mjesnih zajednica.

Rtvze.ba

Podijelite članak