Portal 072info

ZENICA: GUD “Filigran” organizovao čišćenje jagnjišća Ada (FOTO)

Gradsko umjetničko društvo “Filigran” Zenica danas je na koritu rijeke Bosne na jagnjišću Ada u Zenici organizovao program “Hajmo na Jagnjišće” u sklopu kojeg je organizovano čišćenje i uređenje korita rijeke Bosne i pomenutog dijela.

U okviru ovog programa članovi Udruženja uspjeli su da ostvare cilj te preurede jagnjišće te očiste nepotrebno smeće koje se nalazilo u neposrednoj blizini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

received_10206643313295529

Pored članova Udruženja ovom programu prisustvovali su i porodice članova kao i građani Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

received_10206643312895519

“Ova Ada je odavno poznata, ali je sada pomalo zaboravljena, posebno nakon prošlogodišnje poplave kada je pretrpjela veće oštećenje. Dijelom ekološkog programa želimo pomoći i pokazati da se Ada Jagnjišće može pretvoriti u odličan ljetni rekreativni i zabavni centar, i željeli bismo da okupljanja na na ovom mjestu ponovno pređu u tradiciju sa prigodnim programima. Hvala svima koji su se odazvali na naš poziv i priključili se ćišćenju Jagnjišća, jer ovo je mjesto na kojem gdje grad može uz vrlo mala ulaganja da ima pravu zelenu oazu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovaj lokalitet je nekada bio atrakcija i na njemu su se održavale brojne zabave. Nama je želja da ga oživimo i sigurno je da ćemo u drugom dijelu septembra pokušati organizovati jednu manifestaciju, možda čak pod starim nazivom ‘Raspjevano Jagnjišće’, kojom želimo da krenemo pomalo oživljavati ovu Adu, na kojoj Zeničani ćimburijadom obilježavaju prvi dan proljeća”, rekao nam je Melih Karan, predsjednik GUD “Filigran” Zenica.   

received_10206643312535510

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon čišćenja upriličen je prigodan umjetnički program u kojem su sudjelovali članovi GUD Filigran, a zatim je upriličeno druženje sa sugrađanima.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME