Zenica: Hafiska dova Belkisi Murtić

Medžlis Islamske zajednice Zenica u subotu, 03. 04. 2021. g. u Ensar džamiji, džemata Babina rijeka, organizirao je hafisku dovu, za novog hafiza pri Medžlisu Zenica, Belkisi Murtić, svršenici Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, Univerziteta u Zenici, te trenutno na master studiju socijalne pedagogije na IPF-u u Zenici.
Hafiskoj dovi prisustvovalo je dvanaest hafiza, koji su proučili kraće odlomke iz Kur’ana, te izaslanik reisu-l-uleme kurra hfz. dr. Dževad ef. Šošić.
Dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa IZ-e Zenica mr. Jakub ef. Salkica i prisutnima predstavio hafizu i muhafiza mr. hfz. Maid ef. Ibrahimovića, te pozvao muftiju zeničkog hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića da se obrati.
Nakon učenja Kur’ana svih hafiza, hfz. Belkisa Murtić, proučila je kratke sure, te dovu koju je proučio mr. hfz. Maid ef. Ibrahimović.
Prisutnima su se nakon dove obratio dr. hfz. Dževad Šošić prenoseći selame i čestitke reisul-l-uleme dr. Husejn ef. Kavazovića i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH, čiji je član. Diplomu hafizi uručio je dr. hfz. Dževad Šošić, čestitajući hafizi, njenom muhafizu, Medžlisu i Muftijstvu.

Belkisa (Safet i Ismeta) Murtić rođena 21.10.1990. godine u Zenici. Svršenica Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu i Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici. Po zanimanju diplomirani socijalni pedagog.
Ljubav prema učenju Kur’ana se javila još od ranog djetinstva. Mekteb je pohađala kod svog oca Safet-ef. u džematu Gradišće. U medresi bila uključena u sekciju hifza, a aktivno se učenju posvetila u februaru prošle godine.
Hifz počela učiti pred svojim ocem Safet-ef., a nastavila učiti i pripremati za polaganje hifza pred muhaffizom hafizom mr. Maid-ef. Ibrahimovićem.
Pred Komisijom hifz položila u periodu 20.02.2021-06.03.2021. godine.

Prethodni članakMajčina dušica čini čuda: Liječi kašalj, groznicu, glavobolju
Sljedeći članakEvo što ne biste trebali raditi nakon cijepljenja protiv covida-19