ZENICA: Hamidu Cicvari renovirano kupatilo (VIDEO)

dd 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Anes Durmo, koji se inače bavi snimanjem reportaža, izmamio je osmjeh na lice čovjeku kojeg su gotovo svi zaboravili. Durmo je putem svog YouTube kanala i prvom reportažom o Hamidu Cicvari osvojio mnoga srca naših ljudi.

Cicvari je bila najpotrebnija adaptacija kupatila, pa se javila humanitarna organizacija iz Austrije i preko Anesa Durme realizovala adaptaciju kupatila.

Priča o Hamidu Cicvari iz Zenice nije nikoga ostavila ravnodušnim, posebno je isticajna priča kada mu je popularni folk pjevač Kemal Malovčić poklonio sako jer je otpjevao jednu njegovu pjesmu, što nije baš svakodnevica.

Hamidu je nekako najpotrebnija bila adaptacija kupatila, jer se nije imao gdje oprati nakon mnogo sati rada, te se javila humanitarna organizacija Medaljon-Dirhem iz Austrije na ćelu s Ishak ef. Ahmetovićem i koordinatorom dipl. soc radnikom Samir Mulićem i ponudila se za pomoć ovom vrijednom i poštenom čovjeku.

Anes Durmo: “Nakon skoro tri mjeseca, posjetio sam ponovo Hamida i snimio novo ruho kupatila kao i Hamidove utiske.

Danas je pomoć potrebna svima, a zaista je lijepo kada se u očima čovjeka vidi i osjeti zahvalnost koja upotpunjuje čovjeka kao i njegova djela.”