Portal 072info

Zenica: Hodžić se tereti za izazivanje opće opasnosti i nelegalno posjedovanje pištolja

barisic 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je prije dva dana od posljedica ranjavanja iz pištolja premino 34-godišnji Zeničanin Damir Barišić, tužilac je saslušao osumnjičenog Elmedina Hodžića Dinu (41) te je predložio da mu se odredi jednomjesečni pritvor, potvrđeno je iz zeničkog tužilaštva. 

Preminuo u bolnici

Prema policijskoj teoriji slučaja, a koju nam je otkrio izvor blizak istrazi Barišić se sa Hodžićem i Admirom Topčićem sastao u naselju Sebije (Babino), gdje je ranjen u stomak. Oni su ga odvezli u bolnicu gdje je preminuo. Topčić je ostao u krugu bolnice, a Hodžić je otišao u naselje Crkvice gdje je s mosta bacio pištolj, a potom se predao policiji. Oni su na saslušanju u policiji kazali da su pucali u flaše te da je Barišić slučajno pogođen. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kvalifikacija djela

S druge strane u pisanom odgovoru na naš upit Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon današnjeg ispitivanja osumnjičenog podnijelo je Općinskom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i nelegalnog posjedovanja oružja.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni uništiti ili sakriti dokaze važne za krivični postupak, te da naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke. Također, predlaže se pritvor jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti izvršenje krivičnih djela ukoliko bude pušten na slobodu a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna – piše u odgovoru zeničkog tužilaštva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 32
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Odzeli mu automobil zbog neplaćenih kazni

Portal 072info

ZENICA: U toku sanacija udarnih rupa na gradskim saobraćajnicama

Portal 072info

TRAGEDIJA U BIH: U slijetanju “mercedesa” poginula 29-godišnjakinja

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME