Portal 072info

ZENICA: Istražuje se dojava o skrivenim vrećama sa bombama i oružjem

Radnici kompanije “Hering“, izvođači istražnih radova na dionici autoputa A1, u dijelu koji će se graditi na relaciji Zenica Jug – Zenica Sjever, prijavili su nadležnoj policijskoj upravi i Kantonalnoj upravi civilne zaštite da su upozoreni od mještana da bi na dva lokaliteta u naseljenom  mjestu Perin Han mogle da se nalaze zakopane vreće sa bombama i drugim eksplozivnim sredstvima.

Pripadnici deminerskog tima Federalne uprave civilne zaštite su danas pregledali jedno od navedenih mjesta u cilju otkrivanja zakopanih eksplozivnih sredstava. Njihove aktivnosti će se nastaviti i sutra na istom lokalitetu, ali i na drugom lokalitetu na koji su danas tokom obavljanja prvih istražnih aktivnost ukazali mještani.

“Obaviješteni smo o mogućim skrivenim vrećama sa bombama i oružjem tako da smo odmah angažirali specijalizirani tim deminera. Danas su tek počeli raditi i pripremati teren za pregled, a nakon završetka svih aktivnosti znat ćemo da li ima nešto u zemlji na ovom lokalitetu. U svakom slučaju hvala građanima na upozorenju i pozivamo sve koji imaju bilo kakve informacije o skrivenom oružju da jave policiji ili civilnoj zaštiti”, rekao je Sead Džanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK-a.

Radnici kompanije “Hering” su zbog eventualne opasnosti privremeno obustavili građevinske istražne radnje na ovom lokalitetu do okončanja aktivnosti deminerskih timova.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box