Portal 072info

Zenica: Izložba sitnih životinja

U sajmskim halama na Kamberovića polju otvorena je  8. Državna izložba sitnih životinja i 14. Državna ornitološka izložba, koju ju svečano otvorenom proglasio Fuad Kasumović, novi gradonačelnik Zenice. Brojni posjetioci u prilici su vidjeti 1.250 golubova, 70 kunića, oko stotinu komada peradi, 560 ptica, što, prema riječima Muhameda Hajdarevića, predsjednika Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja, najbolje govori o bogatstvu same izložbe.

– Prijavljene su 43 rase golubova, 16 rasa kunića, 10 rasa peradi i 33 rase ptica što je najbolji pokazatelj raznovrsnosti izložbe – kaže Hajdarević. Napominje da je ove godine, zahvaljujući saradnji sa direkcijom ZEPS-a, napravljen iskorak u odnosu na dosadašnje izložbe zbog čega su naročito ponosni. Izlagači dolaze iz 24 bh. grada i inostranstva, što ovu izložbu čini međunarodnom, dok su sudije iz Srbije, Hrvatske i državnog saveza BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čast da izložbu proglasi otvorenom pripala je prvom čovjeku grada, koji je istakao da će u narednom periodu podržati projekte ovog tipa. Svi projekti imaju prolaz u ovom gradu, za koje ćemo u narednom periodu obezbijediti sredstva da bi se projekti ovog i sličnog tipa mogli realizirati – rekao je Kasumović. Prvog dana izložbe zabilježen je odličan odziv građana, koji su došli vidjeti brojne izložene životinje.

Kako to biva svake godine, tako će i ovogodišnju izložbu organizovanim posjetama vidjeti brojne zeničke osnovne škole i vrtići. Izložba sitnih životinja na programu je u dane vikenda, a zatvara se u nedjelju u 14 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME