Portal 072info

ZENICA: Izvršena teška krađa u kuću

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 09.11.2016. godine, u mjestu Čajdraš, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo P.J., kojom prilikom je iz iste otuđena određena količina zlatnog nakita, laptop i sportska torba. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I.

Dana 09.11.2016. godine, na putu M-5 u mjestu Lašva, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Honda”, registarskih oznaka 008-M-976, kojim je upravljao K.F. iz Mostara. Tom prilikom, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Visoko

U toku noći 08/09.11.2016. godine, u ulici Čabaravdića, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbijanje stakla na izlogu objekta „Ultimate Sports centar“. Prilikom intervencije policijskih službenika, u unutrašnjosti objekta je pronađena neaktivirana ručna bomba. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK i istražitelja Policijske stanice Visoko.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kakanj

Dana 09.11.2016. godine, u mjestu Greben-Križ, od strane policijskih službenika zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „Renault Laguna“, registarskih oznaka O50-J-864, kojim je upravljao Č.A. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom, kod istog je pronađen jedan paketić suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen uviđaj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zavidovići

Dana 09.11.2016. godine, u ulici Dubrovački put, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka E53-O-O177, vlasništvo M.H. iz Zavidovića. Tom prilikom, iz vozila je otuđeno vatreno oružje-pištolj marke CZ, kalibra 9 mm, te je na vozilu pričinjena materijalna šteta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Olovo

Dana 09.11.2016. godine, u mjestu Bakići, od strane policijskih službenika zaustavljen je traktor marke „IMT 539“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Z.Đ. iz Olova. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da isti traktorom prevozi određenu količinu drvne mase, bez potrebne dokumentacije. Istražitelji Policijske stanice Olovo su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME