ZENICA: Izvršenim pretresom policijski službenici pronašli opojnu drogu i municiju

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Dana 18.03.2015. godine, poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, a na osnovu prikupljenih saznanja i informacija o kriminalnim aktivnostima lica Č.A. iz Zenice, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Crkvice, u ulici Margita u Zenici, izvršili su pretres porodične kuće lica Č.A., kojom prilikom je pronađeno:

  • 41 komad municije;
  • 4 vrećice sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 203,20 grama;
  • jedna mrvilica sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 90,15 grama; i
  • jedna plastična kutija sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 36,05 grama.

Pronađena municija i biljna materija su izuzeti radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca protiv lica:

  • Č.A., rođenog 1977. godine,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH, te će nakon potrebnih vještačenja, isto biti prijavljeno i zbog nedozvoljenog držanja municije.

072INFO TV