Portal 072info

ZENICA: Javni red i mir je narušen u sedam slučajeva

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (5) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).
Dana 04.05.2016. godine, na parking prostoru u ulici Bulevar Kulina bana, od strane službenika uniformisane policije primjećeno je parkirano putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, na kojem su bile postavljene registarske tablice broj O32-K-465. Prilikom provjere u bazi podataka utvrđeno je da iste ne pripadaju pomenutom vozilu, te da postoji sumnja da je počinjeno krivično djelo “Krivotvorenje isprave”. Navedeno vozilo je privremeno oduzeto i prevezeno na parking Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak