AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Zenica

Dana 13.02.2017. godine, u ulici Sarajevska, u tržnom centru „Robot”, od strane S.S. iz Zenice, izvršena je krađa odjevnih predmeta.

Policijski službenici su istu lišili slobode i priveli u službene prostorije gdje su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 12.02.2017. godine, u mjestu Šareni Hanovi, od strane lica G.S. iz Visokog, izvršeno je krivično djelo upućivanjem ozbiljne prijetnje licima A.Dž. i A.N., oboje iz Visokog. Policijski službenici su lice G.S. lišili slobode, nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

U vremenskom periodu od 05.02. do 13.02.2017. godine, u ulici Almira Hasagića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.Z. iz Kaknja. Tom prilikom, otuđen je laptop i određena količina prehrambenih artikala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.