Portal 072info

ZENICA Kritično i u Travničkoj ulici i naselju Rujev Do

Kritična situacija je i u zeničkom naselju Travnička ulica, odnosno Rujev Do, gdje je povećan vodostaj rijeke Kočeve, koja se izlila i poplavila je stambene objekte i jedan automobil.

Prema riječima Senade Čajdrić, koja živi u Travničkoj ulici, u garaži im je pola metra vode, a vodostaj se povećava iz minute u minutu.

⁃ U garaži nam je voda, u šest kuća voda je već pola metra. Ovo će biti havarija. Čudi me da niko iz Civilne zaštite nije došao. Zvali smo ih, međutim, niko se nije javljao. Od komšije je auto poplavljen, ovo je katastrofa. Pred nama je besana noć, neko podhitno mora reagirati – kaže Čajdrić.

Podsjetimo, prema zvaničnim informacijama i posljednjem izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, rijeka Bosna u 9 sati bila je bez izlijevanja na području Zeničko-dobojskog kantona.

-Vjetar nije nanio veće štete. Najviše poziva odnosi se na općinu Zenica, u više naselja začepljeni odvodi i seoski potoci koji su se počeli izlijevati iz svojih korita i prijete kućama. CZ grada Zenice je na terenu. U ostalim općinama stanje bez intervencija – navodi se u izvještaju Civilne zaštite ZDK.

Dramatične scene

Alarmantna situacija je i u Bistričaku kod Zenice. Dio sela Vukotići i Jastrebac je odsječen, a putna komunikacija je u potpunosti blokirana za ova mjesta.


I u mjestu Čajdraš kod Zenice rijeka Kočeva se izlila na nekoliko mjesta i prijeti da poplavi stambene objekte, a dramatične scene su, također, i u Orahovici kod Zenice.

Podijelite članak
  • 208
    Shares

Počitajte još

ZENICA Potrebna krojačica sa iskustvom

Redakcija

ZENICA Demobilisani borci poručili da ne prihvataju predložni Nacrt Zakona o demobilisanim borcima

Redakcija

Ramazanska Liga: Poznati učesnici Final 6

Redakcija