Portal 072info

ZENICA: Lamija ne odustaje od potrage za bratom koji je prije 32 godine nestao u Zenici

Prije 32 godine iz dvorišta porodične kuće u zeničkom naselju Bilmišće nestao je tada trogodišnji dječak Alen. Njegova sestra Lamija i porodica nikada nisu prestali tragati za njim, vjeruju da će se ponovo sresti.

Lamija Bjelošević, sestra nestalog Alena rođena je godinu dana nakon njegov nestanka i kako je rekla u razgovoru za Radiosarajevo.ba da se ona lično uključila u potragu 2004. godine, ali da potraga nije nikada prekinuta od prvog dana njegovog nestanka.

“Nikada ni u jednom trenutku nismo gubili nadu da ga nećemo naći, čvrsto vjerujem da je živ i da ćemo se sresti“, kazala je Lamija.

Uporna sestra godinama zamišlja njihov susret, a kaže da je osjećaj čudan jer imaš jaku emociju prema nekome koga nikada fizički nije vidjela ni zagrlila, a rasli su ispod istog srca.

“Ne znam šta bih mu rekla kada ga vidim. Otkako sam postala i sama majka dosta emotivnije podnosim sve vezano za Alena, pa suze najviše pričaju o svemu. Vjerujem da ću reći da sam sestra koju je tražio da mu mama rodi da je na leđima u obdanište nosi”, kazala je Lamija.

Njihovi roditelji nikada nisu razmišljali o trećem djetetu, a Lamija naglašava da je ona išla u isto obdanište gdje je i on išao.

“Ja sam, vjerovao neko ili ne, ubijeđena da ću ga pronaći. Inače sam emotivac i uporna i ono što ja osjetim vjerujem da će i biti. Intenzitet mog ubjeđenja ne jenjava, nemam intervale da mislim, e sada dižem ruke od svega. Vjerujem u Božije određenje i da će naša priča na kraju imati pozitivan ishod“, rekla je Lamija.

Posljednji pomak u potrazi je fotorobot kako bi Alen danas mogao izgledati, sa svojih 36 godina. Fotorobota je napravio doc.dr. Hadžib Salkić, stručnjak za digitalnu forenziku sa Univerziteta Vitez u Travniku.

Lamija vjeruje da u njenoj potrazi mogu pomoći svi, jer ispoštuje i provjeri svaku poruku i mogući trag.

“Dijelite moj post na društvenim mrežama, slobodno pišite na moj privatni profil, moj lični broj je 061 240 166, koji je dostupan svima ukoliko znaju bilo kakvu informaciju da mi jave” poručila je Lamija.


Radiosarajevo

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box