Portal 072info

Zenica: MUP ZDK dobija novi poslovni objekat!

U zeničkom naselju Lukovo Polje počeli su intenzivni radovi na izgradnji poslovnog objekta za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Moderni objekt imat će centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralnu arhivu za potrebe lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.

 Prema riječima Miralema Galijaševića, premijera Vlade ZDK, inicijatori izgradnje centra su Nikola Arsenić (SBB), ministar unutrašnjih poslova i Semir Šut, policijski komesar, koji su dobili podršku Vlade ZDK.

– Oni su predložili da se pristupi izgradnji višefunkcionalnog objekta, što je Vlada podržala sa ciljem stvaranja što bezbjedonosnijeg ambijenta – kaže Galijašević.
Ministar Arsenić ističe da je Specijalna policijska jedinica do sada radila u krajnje lošim uslovima zbog čega ga realiziranje ovog projekta posebno raduje.

– Do sada su radili u vlagi koja je nagrizala i opremu. Zgrada će biti podijeljena na nekoliko dijelova, gdje ćemo imati streljanu, sportski bazen i dvoranu, a u planu su i dva heliodroma – pojašnjava Arsenić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 6,3 miliona maraka, a novi moderan i funkcionalan objekt trebao bi biti u upotrebi najkasnije koncem naredne godine.

Avaz

 

Podijelite članak