Portal 072info

Zenica: MUP ZDK dobija novi poslovni objekat!

U zeničkom naselju Lukovo Polje počeli su intenzivni radovi na izgradnji poslovnog objekta za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Moderni objekt imat će centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralnu arhivu za potrebe lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
 Prema riječima Miralema Galijaševića, premijera Vlade ZDK, inicijatori izgradnje centra su Nikola Arsenić (SBB), ministar unutrašnjih poslova i Semir Šut, policijski komesar, koji su dobili podršku Vlade ZDK.

– Oni su predložili da se pristupi izgradnji višefunkcionalnog objekta, što je Vlada podržala sa ciljem stvaranja što bezbjedonosnijeg ambijenta – kaže Galijašević.
Ministar Arsenić ističe da je Specijalna policijska jedinica do sada radila u krajnje lošim uslovima zbog čega ga realiziranje ovog projekta posebno raduje.

– Do sada su radili u vlagi koja je nagrizala i opremu. Zgrada će biti podijeljena na nekoliko dijelova, gdje ćemo imati streljanu, sportski bazen i dvoranu, a u planu su i dva heliodroma – pojašnjava Arsenić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 6,3 miliona maraka, a novi moderan i funkcionalan objekt trebao bi biti u upotrebi najkasnije koncem naredne godine.

Avaz

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME