Portal 072info

ZENICA: Na čelnoj funkciji zlatar i muzičar Nedim Talić

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nedim Talić, inače zlatar i muzičar, konačno je sjeo u direktorsku fotelju, i to onu Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica. Omogućio mu je to gradonačelnik Fuad Kasumović kao nagradu zato što je izdao svoju matičnu Stranku demokratske akcije, čije je kandidate godinama podržavao na skupovima.

Radi direktorske funkcije, Talić se priklonio Nezavisnom bloku (NB), čiji je jedan od osnivača Kasumović, a koji je, po dolasku na čelo grada, od Nedimovog oca Envera zatražio ostavku na mjesto direktora JP “Parking servis”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Iako nadležni u Gradskoj upravi nikada još nisu javno obznanili da je od osam prijavljenih kandidata za direktorsko mjesto, prema odluci Nadzornog odbora (NO), izabran Talić, on se uveliko usjedio u fotelji, što je izazvalo oštre kritike javnosti.

“Šta će otvoriti u Areni, zlataru ili Muzičku školu? Kod nas može sve, čuj, bio zlatar. Svakim danom, kad kontaš da ne mogu niže, oni nas iznenade. On će da svira, ko će da igra? Degutantni muzičar, babu prodao za fotelju, ali i “pjesnik”, neće se tu dugo zadržati”, samo su neki od brojnih komentara na društvenoj mreži Facebook.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Biranjem Talića, koji nema iskustva u vođenju firme ni preduzeća, Kasumović je ponovo demantirao sam sebe i predizbornu parolu “Sposobni, a ne podobni”, ali i obmanuo javnost.

D.PAŠALIĆ/AVAZ

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME