ZENICA: Na još tri lokacije postavljene solarne klupe sa naslonom

Grad Zenica je bogatiji za još šest solarnih klupa postavljenih na tri lokacije. Riječ je o nastavku projekta čiji je cilj pratiti razvoj tehnologija i održivih rješenja kojima se podiže kvaliteta života građana, prateći moderne svjetske trendove.

Inače, riječ je o projektu u okviru kojeg je postavljeno deset solarnih klupa, dvije vrste modela, ukupne vrijednosti 32.760 KM.

Ranije lokacije na kojima su postavljene solarne klupe bez naslona su Trg žrtava fašizma (plato ispred samoposluge „Bingo“ u naselju Crkvice), Ćire Truhelke kod dječijeg igrališta i ulica Aleja šehida (dvije kod sportskih terena).

Po dvije solarne klupe sa naslonom postavljene su na platou zgrade poznate kao „Uglovnica“, na Trgu BiH kod „Bosanskog narodnog pozorišta“, a dvije na autobuskom stajalištu kod stare zgrade Gradske uprave Zenica.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poručio je, kako se na ovaj način pokazuje maksimalna opredijeljenost modernizacije grada.

“Zenica je dugo bila zapostavljen grad u kojem su projekti poput ovog bili misaona imenica. Kao četvrti grad u BiH, Zenica zaslužuje da se i u periodu koji je pred nama razvija i unapređuje. U narednom periodu ćemo, također, nastaviti s projektima sličnog tipa. Inovativnim tehnologijama nastojimo poboljšati život svojih građana i unaprijediti estetski izgled grada”, kaže gradonačelnik Kasumović.

Prethodni članakVozač Formule 1 kupio hokejaški klub
Sljedeći članakEgipat bi mogao tražiti odštetu i do milijardu dolara zbog krize u Sueskom kanalu