Portal 072info

Zenica: Na minusu i snijegu samohranu majku izbacuju na ulicu

Skoro u samom centru Zenice, nepun kilometar od Općine Zenica, u zgradi na raskrsnici u Crkvicama, žive majka i kćerka koje nadležni iz Grada Zenica , tačnije bahata Azermana bukvalno istjeravaju iz “stana” od 11 kvadrata… Dali su im rok od tri dana da napuste taj “nužni smještaj” iako su temperature vani već danima ispod nule. Zašto? Zašto je Azermani i toj nadležnoj instituciji grada važno tih 11 kvadrata? Zašto žele uništtiti tu samohranu majku sa djetetom?

Podsjećam, o njima sam pisao na svom blogu u februaru 2013. godine kada su bukvalno gladovali, nisu imali frižider, šporet a TV su posudili od komšija. Njihova želja bila je da imaju koher jer nisu imali na čemu spremati hranu.

Dvije nezaštićene osobe su te 2013.godine trebale tiho nestati u neimaštini i gladi u 21 vijeku. U međuvremenu, nestao je tadašnji gradonačelnik ali ostala je Azermana koja sada uz aminovanje novog gradonačelnika nastavlja sa započetom aktivnošću. Kažem “aminovanje” novog gradonačelnika jer pretpostavljam da se danas ništa ne radi bez znanja “glavnog”. A do glavnog ova nezaštićena porodica nije mogla doći. Danas je drugi dan kako pokušava do njega doći i nemam informacije da li je došla i zato pišem ovaj tekst da sutra ne bi bilo kasno. Nadam se da će ovaj tekst vidjeti predjedavajuća Gradskog vijeća Zenice i da neće dozvoliti da se tako ponašaju prema samohranoj majci čija primanja te 2013.godine nisu prelazila 120 konvertibilnih maraka.

Znam, sada će oni nevješti u tehnologiji koji nisu otvorili propratni link prethodnog teksta pitati ko je ova porodica, kako se zove…
Zar je bitno kako se zove?
Podijelite članak