Portal 072info

VIJEĆNICI POZDRAVILI POTEZ: Nabavkom tableta znatne uštede na papiru

Gradska uprava Zenica raspisala je jučer tender za nabavku 31 tableta koje će u naredne četiri godine koristiti vijećnici u Gradskom vijeću. Ovim će, kako je rečeno iz Gradske uprave, biti napravljene ogromne uštede na papiru jer će sav materijal za sjednice vijećnici dobivati u elektronskoj formi, putem e-maila.

Hrpe papira

Otvaranje ponuda koje pristignu na tender je 24. januara. Procijenjena vrijednost ovih uređaja bez PDV-a je 20.000 KM i bit će izabran ponuđač s najpovoljnijom cijenom.

Vijećnici pozdravljaju ovaj potez Gradske uprave, uz obrazloženje da će to u mnogome doprinijeti boljem i efikasnijem radu Gradskog vijeća. Šef Kluba vijećnika SBB-a Ekrem Tuka kaže da su vijećnici prije sjednice dobivali hrpe papira.

– Prije svega, to su velike uštede na papiru i dobra je ideja gradonačelnika. Također, moći ćemo koristiti internet tokom sjednice i tako blagovremeno biti informirani o svim dešavanjima u Vijeću i Gradskoj upravi. Svakako, na ovaj način bit će efikasniji rad svakog vijećnika i kompletnog Vijeća – rekao je Tuka.

Da će nabavka tableta mnogo značiti za rad GV-a saglasan je i Spahija Kozlić, šef Kluba vijećnika SDA koji kaže da je već na prvoj sjednici predlagao da se s printanih prijeđe na elektronske materijale.

Nove tehnike

– Time ćemo napraviti velike uštede u budžetu. U svakom slučaju, trebamo ići ukorak s vremenom, prilagođavati se novim tehnikama i tehnologijama. Vjerujem da će to poboljšati i unaprijediti rad Gradskog vijeća – kaže Kozlić.

 
Autor: E. DRAGUNIĆ – avaz.ba
Podijelite članak