ZENICA Naida Ribić donirala specijalne naočale za slabovidne članove

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Humanitarka, novinarka i pjesnikinja Naida Ribić iz Jajca, koja godinama živi u Holandiji, donirala je direktoru Gradske biblioteke u Zenici (GBZ) Harisu Abdagiću specijalne naočale za Odjel za slijepa i slabovidna lica ove biblioteke, koji broji oko 500 naslova prilagođenih tim osobama.

Vrijedan poklon

– Kada sam za Bajram bila u Zenici na dodjeli paketića za djecu rekla sam bivšem direktoru, a sada zaposleniku biblioteke Midhatu Kasapu da sam donijela jedne specijalne naočale koje se ne mogu kupiti, nego se trebaju poručiti u specijalnoj fabrici i ja sam jedne takve dobila. Rekla sam da tražim kome da ih poklonim – kazala je Ribić.

ČITAJ JOŠ:  BNP ZENICA Raspored dešavanja u aprilu

Napominje kako je, upravo na prijedlog svog zeničkog prijatelja, naočale odlučila pokloniti članovima Gradske biblioteke. Ovakve naočale, istakla je, koštale bi 1.000 eura.

Premijera filma

– Možemo svi puno više da uradimo za one kojima je to potrebno – istakla je dodavši da se upravo vratila iz Maglaja, gdje je imala premijeru svog dokumentarnog filma “Alisin izlazak u svijet”, a koji je također humanitarnog karaktera.

Kako je istakao Kasap, za sve koji koriste usluge Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica članarina je besplatna.

ČITAJ JOŠ:  Zenica u subotu domaćin kvalifikacija za baletno prvenstvo Balkana

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING