ZENICA: Nakon zaprimljene prijave o zagađenju Bosne, Federalna vodna inspekcija na terenu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Po dojavi aktivista za zaštitu rijeke Bosne o incidentnom zagađenju rijeke Bosne koje je primjećeno jutros iza 7 sati u blizini privrednog subjekta Arcelor Mittal u Zenici, Glavni federalni vodni inspektor se hitno uputio na lice mjesta.

U rijeci nije primijećen pomor ribe, a o incidentnom zagađenju su obaviješteni svi nadležni organi – policija, kantonalni vodni inspektor, te nadležna Agencija za vodno područje rijeke Save, radi poduzimanja daljih mjera iz djelokruga njihovih nadležnosti.

ČITAJ JOŠ:  Delegacija Vakufske direkcije u radnoj posjeti Medžlisu Zenica

Federalna uprava za inspekcijske poslove poduzima sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila uzrok i sankcionisala počinioca zagađenja, te će, po okončanju inspekcijskog nadzora, o nalazima i poduzetim mjerama javnost biti blagovremeno informisana.

“Zahvaljujemo aktivistima za zaštitu rijeke Bosne koji su blagovremenom dojavom omogućili promptnu reakciju Federalnog vodnog inspektorata i poduzimanje mjera s ciljem utvrđivanju činjeničnog stanja”, navodi se u saopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.

FTV

GODISNJICA
MARKETING