Portal 072info

ZENICA: Narušavanje javnog reda i mira i aktiviranje nepoznate eksplozivne naprave

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 17 slučajeva: prosjačenjem (12), naročito drskim ponašanjem (2), tučom (1), fizičkim napadom na drugog (1) i propuštanjem dužnog staranja o maloljetniku (1). Tom prilikom, četiri lica su zadobila lake tjelesne povrede. U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave Žepče (2).

Dana 13.01.2016. godine, oko 02,20 sati, u ulici Goraždanska, došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Usljed detonacije pričinjena je materijalna šteta na kući, vlasništvo S.E., kao i na kući i putničkom motornom vozilu marke „VW-kombi“, registarskih oznaka K65-O-070, vlasništvo K.S. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

 

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak