Portal 072info

ZENICA: Narušavanje javnog reda i mira, pretres stana i automobila

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Dana 14.01.2016. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, po naredbi Općinskog suda u Zenici, službenici uniformisane policije i službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršili su pretres stana u vlasništvu H.M., kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela, te biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 14.01.2016. godine, u ulici Crkvice, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf IV“, registarskih oznaka O07-T-871, kojim je upravljao M.Č., a kao saputnici u vozilu su se nalazili H.E. i B.E., sva lica iz Zenice. Izvršenim pregledom lica pronađena je kutija obložena folijom u kojoj se nalazila nepoznata materija koja asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Podijelite članak