Portal 072info

ZENICA: Narušavanje javnog reda i mira, pretres stana, teška krađa i nanošenje tjelesnih povreda

Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva,kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (4) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

U periodu od 24.12. do 30.12.2015. godine, u mjestu Stranjani, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Š.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 30.12.2015. godine, na platou JP „Tržnica“, od strane lica: B.H., B.A. i J.A., sva iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nanošenjem lakih tjelesnih povreda licu M.Š. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 30.12.2015. godine, u ulici Mustafe Čauševića, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pretres stana u vlasništvu B.M., kojom prilikom je pronađena suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,50 grama. Lice B.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak