Portal 072info

ZENICA: Narušen javni red i mir, dvije tuče i razbojništvo

Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Dana 07.12.2015. godine, u ulici Muhameda Seida Serdarevića, došlo je do međusobne tuče u kojoj je učestvovalo više lica, kojom prilikom je lice P.B. iz Zenice, zadobilo tjelesne povrede opasne po život. Istom je ukazana medicinska pomoć u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je i zbrinut. Brzom intervencijom policijskih službenika, pet lica je pronađeno i lišeno slobode, te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su ista učestvovala u tuči. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 07.12.2015. godine, u ulici Ušće, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad malodobnim F.M. iz Zenice, kojom prilikom je od istog otuđen mobilni telefon. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 07.12.2015. godine, u ulici Crkvice, u ugostiteljskom objektu „Academia“, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda licu Đ.H. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box