Portal 072info

ZENICA: Nasilničko ponašanje i teška krađa

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (4), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1). 

Dana 06/07.07.2016. godine, u ulici Travnička cesta, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.B., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. 

Dana 07.07.2016. godine, u ulici Aleja šehida, od strane L.S. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nasilničkim ponašanjem prema Dž.D. iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box