Portal 072info

Zenica: Novi ugriz psa, policajac rekao da zovem Šapu

Danas, subota, 19.11.2016 izašla sam iz zgrade, gdje stanujem, Ul”Aska Borica” 15a, pogledala lijevo i desno, uobicajeno da vidim gdje su psi, jer ih ima veliki copor u blizini zgrade.
U pravcu kretanja desno je ležao pas na udaljenosti oko 1.5 m a na lijevoj strani na udaljenosti oko 20 m bio je copor njih 4-5.

Neocekivano i nicim izazvan pas koji je ležao je skocio, zalajao i munjevito me sustigao i ujeo za potkoljenicu desne noge, a tada su reagovali i ostali psi,lajuci i brzinom približavajuci mi se. 
Nisam imala nista u rukama i neznam kako sam se otrgnula od psa zakacenog zubima za moju nogu i utrcala u ulaz.

Cekala sam 10-tak minuta da neko naiđe da izađem i sto prije odem do ambulante jer kroz pocijepane hlace sam vidjela da rane krvare.

Primila sam antitetanus, dobila recept za antibiotike, ocistili mi ranu i previli i zbog ociglednog velikog stresa dali injekciju za smirenje.  Vracajuci se kuci isti pas je lezao u blizini ulaza i zarežao i ja sam odustala od ulaza u zgradu, cekajuci da neko naiđe.

 

Pozvala sam Policiju a oni su me savjetovali ” da pozovem Šapu” a da broj nađem na informacijama.

Nisam imala izbora pa sam pokušala nazvati Šapu, na jedan ponuđeni broj niko se nije javljao, drugi su mi rekli da nij u upotrebi a treci da sam pogrijesila.  
A i da sam ih dobila, sumnjam da bi i dosli jer nisam ja ujela psa , nego pas mene.  
Poslije sam u pratnji komšije izašla iz zgrade i otisla do  MUP-a Centar da napravim zapisnik, jer ni oni nisu došli na moj poziv.

U strahu sam i zabrinuta kako izaci napolje,ici na posao i nisam sigurna da cu i smjeti.

Podijelite članak