Portal 072info

ZENICA: Novo dječije igralište

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dvorište zeničkog obdaništa Pčelica krasi novo dječije igralište čiju su izgradnju finansirale kompanije RHI i ArcelorMittal, a u povodu obilježavanja 10 godina Mitala u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući vrijednoj donaciji uređen je park, a dječacima i djevojčicama obdaništa Pčelica stvoren ambijent da svoje vrijeme provedu u bezbrižnoj igri. Direktorica odjela za odnose sa državnim institucijama ArcelorMittala, Mirsa Tuce i predstavnik austrijske kompanije RHI, Bernhard Longin, naglasili su da je igralište poklon djeci grada Zenice u povodu obilježavanja 10 godina ArcelorMittala Zenica u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost donacije iznosi 12.500 konvertibilnih maraka, a prema riječima direktorice Javne ustanove predškolski odgoj i obrazovanje, Edine Hodžić, izgradnjom igrališta, park obdaništa Pčelica, koji je bio potpuno devastiran, sada postaje funkcionalan.

Ona je dodala da će igralište, na kojem se nalaze ljuljačke, tobogan, klackalica i drugi rekviziti, biti na raspolaganju i djeci iz okruženja obdaništa Pčelica.  

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME