Portal 072info

ZENICA Obavijest o izmjeni režima saobraćaja u subotu 13. aprila

OBAVIJEST O IZMJENI REŽIMANA DAN 13.04.2019.GODINE

Sekcija «Zenica trči», formirana u okviru Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma «VEDRO» Zenica (organizator utrke), na osnovu Rješenja Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK broj:12-27-1254/19 od 12.02.2019. godine i Saglasnosti za izmjenu režima saobraćaja Gradske uprave grada Zenica broj: 09-23-3971/19 od 28.03.2019. godine  obavještava javnost i sve učesnike u saobraćaju da će se dana 13.04.2019. godine u vremenu od 19:45h do 22:00h za potrebe realizacije rekreativne utrke pod nazivom 2. „Zenički noćni cener“ izvršiti privremena obustava i izmjena režima saobraćaja kako slijedi:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
  1. Doći će do potpune obustave saobraćaja u navedenom vremenu:
  2. uulici Safet bega Bašagića i ulici Talića brdo.
  3. na dijelu Bulevara Ezhera Eze Arnautovića od srednje škole Prva Gimnazija do kružnog toka na Odmutu (Bojin vir) kod četvrtog solitera.
  4. Policija će povremeno propuštati i regulisati prolazak vozila kroz kružni tok pored Drvenog mosta gdje će motorna vozila iz pravca Londže prema Drvenom mostu i obrnuto moći saobraćati uz signalizaciju policije.
  5. Na Glavnoj gradskoj magistrali (u nastavku GGM) doći će do izmjene režima saobraćaja na dionici od kružnog toka na Odmutu (Bojin vir) kod četvrtog solitera pa do kružnog toka na Carini kod skretanja za ulicu Safet Beg Bašagić kod policijske stanice Centar. Jedna strana GGM-a kojom će učesnici utrke trčati bit će u potpunosti zatvorena za saobraćaj (desna strana GGM-a gledano iz pravca kružnog toka Bojin vir u pravcu kružnog toka u naselju Mokušnice), a saobraćaj će se drugom stranom GGM-a normalno odvijati.

Utrka počinje u 20:00h, a krajnji limiti za završetak utrke je 1 sat i 30 minuta tako da se saobraćaj navedenim saobraćajnicama obustavlja 15 minuta ranije kako bi se iste oslobodile od vozila do početka utrke, a normalno odvijanje saobraćaja može se očekivati najkasnije do 22:00h.

Dionice gradskih saobraćanica i GGM-a na kojima će doći do potpune obustave saobraćaja će biti adekvatno obilježene odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom. U realizaciji navedenih aktivnosti učestvovat će policijski službenici MUP-a ZDK, a pomagat će im redari i volonteri koje će Udruženje posebno angažovati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na ostalim gradskim saobraćajnicama saobraćaj će se odvijati na uobičajen način.

Na osnovu Saglasnosti JP „Parking servis“ d.o.o. Zenica broj: 117/2019 od 25.03.2019. godine parking u ulici Safvet bega Bašagića će biti oslobođen u periodu od 19:00 do 22:00sati, odnosno bit će postavljena traka i istaknuto obavještenje da će u tom periodu parking biti zatvoren.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Organizator utrke moli sve građane za razumijevanje i apeluje na učesnike u saobraćaju da maksimalno poštuju privremenusaobraćajnu signalizaciju i upute policije i redara koji buduraspoređeni na navedenim saobraćajnicama.Zenica 11.04.2019. godine                          

Podijelite članak
  • 63
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Polaganjem asfalta završena rekonstrukcija Ilirskog puta

Redakcija

Privremena izmjena režima pješačkog saobraćaja na mostovima Bilinopoljski i Jalijski

072info

Kod Zeničanina pronađena droga

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME