AUTOR: H.D.
DATUM: lis 18, 2021 @ 16:05
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Obavještavaju se učesnici u saobraćaju da je Služba za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice Grada Zenica izdala odobrenje  izvođaču radova “BH Telecom” d.d. Sarajevo za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici  Masarykova u Gradu Zenica, za vijeme izvođenja radova na izgradnji pristupne FTTH mreže u periodu od 40 dana, počevši od 20.10.2021.godine.

Predviđeno je da se planirani radovi izvode u dvije faze:

a)    Prva faza obuhvata radove koji će se izvoditi na dijelu ulice Masarykova, u dužini od 110 m od spoja sa ulicom Safvet-bega Bašagića, pri čemu je predviđeno da se izvrši izmjena kretanja saobraćaja iz jednosmjernog u dvosmjerni (samo za stanare i službena vozila kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo).
b)    Druga faza obuhvata radove koji će se izvoditi na dijelu ulice Masarykova, u dužini od 110 m od spoja sa ulicom Školska prema ulici Safvet-bega Bašagića, pri čemu je predviđeno da se omogući ulaz za stanare i službena vozila  kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U slučaju hitnih intervencija policije, vatrogasaca i hitne pomoći Izvođač je dužan obezbijediti prolaz vozilima istih.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK će vršiti redovnu kontrolu privremeno postavljene saobraćajne signalizacije i njeno poštivanje od strane učesnika u saobraćaju, kako ne bi dolazilo do problema na dijelu ceste gdje se izvode radovi.

NER FIT
LIDER