ZENICA: Obavijest o privremenoj izmjeni režima saobraćaja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Obavještavaju se učesnici u saobraćaju da je Služba za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice Grada Zenica izdala odobrenje  izvođaču radova “BH Telecom” d.d. Sarajevo za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici  Masarykova u Gradu Zenica, za vijeme izvođenja radova na izgradnji pristupne FTTH mreže u periodu od 40 dana, počevši od 20.10.2021.godine.

Predviđeno je da se planirani radovi izvode u dvije faze:

a)    Prva faza obuhvata radove koji će se izvoditi na dijelu ulice Masarykova, u dužini od 110 m od spoja sa ulicom Safvet-bega Bašagića, pri čemu je predviđeno da se izvrši izmjena kretanja saobraćaja iz jednosmjernog u dvosmjerni (samo za stanare i službena vozila kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo).
b)    Druga faza obuhvata radove koji će se izvoditi na dijelu ulice Masarykova, u dužini od 110 m od spoja sa ulicom Školska prema ulici Safvet-bega Bašagića, pri čemu je predviđeno da se omogući ulaz za stanare i službena vozila  kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U slučaju hitnih intervencija policije, vatrogasaca i hitne pomoći Izvođač je dužan obezbijediti prolaz vozilima istih.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK će vršiti redovnu kontrolu privremeno postavljene saobraćajne signalizacije i njeno poštivanje od strane učesnika u saobraćaju, kako ne bi dolazilo do problema na dijelu ceste gdje se izvode radovi.

GODISNJICA
MARKETING