Portal 072info

ZENICA Obavijest za glasanje putem mobilnih timova

Na 9. sjednici Gradske izborne komisije Zenica, održanoj dana 11.08.2016. godine kojoj je pored predsjednika i članova GIK-a, prisustvovala i predstavnica Koalicije za slobodne i poštene izbore “Pod lupom”, komisija je izdala sljedeće obavještenje građanima:  Gradska izborna komisija obavještava osobe koje su zbog starosti, bolesti ili invalidnosti vezane za svoje domove da mogu glasati u svome domu putem mobilnog tima, a prema odredbama Pravilnika o vođenju i upotrebi Centralnog biračkog spiska (“Službeni glasnik BiH” br. 32/16).

Uslovi za glasanje u svom domu su: da je glasač upisan u birački spisak,da potpiše izjavu da će glasati putem mobilnog tima,da posjeduje medicinsku dokumentaciju o bolesti ili invalidnosti (za osobe mlađe od 70 godina).

Za osobe vezane za svoje domove potrebni su nam kontakt podaci (adresa i broj telefona) radi obilaska tih osoba i uzimanja ličnih izjava o tome hoće li glasati putem mobilnog tima.

Gore navedene osobe mogu se javiti, zaključno sa 29.08.2016. godine, putem telefona broj: 032/242–548 ili putem e – maila:safet.begovic@zenica.ba

Podijelite članak