ZENICA Obijen stan i kuća, pronađena droga, uhapšene tri osobe!

Policija Zenica
Foto: Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (4) i Policijske uprave II u Visokom (1).

Zenica

Dana 06.03.2017. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršena je teška krađa u stan koji koriste K.V. iz Zenice i M.A. iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 06.03.2017. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, policijski službenici su izvršili pregled lica S.I. iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronađena dva pvc paketića sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,8 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 06.03.2017. godine, u ulici Ilirski put, od strane lica J.H. iz Zenice, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Š.E. Policijski službenici su lišili slobode lice J.H. i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 06.03.2017. godine, na lokalitetu Kamberovića polje, od strane lica K.B. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem jednog pvc paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu. Policijski službenici su lišili slobode navedeno lice i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.