Portal 072info

ZENICA: Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine (FOTO)

U okviru obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Udruženje antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata općine Zenica, na spomen obilježju „Papirna“ obilježilo je danas centralnu svečanost povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Na početku ove svečane manifestacije odata je počast svim šehidima i borcima u ratu, te su mnogobrojne delegacije položile cvijeće na spomen obilježju Papirna u Zenici.

Pored građana Zenice, kako mlađih tako i starijih, svečanosti koja je upriličena povodom Dan državnosti, odazvale su se i delegacije Općine Zenica, Zeničko-dobojskog kantona, Udruženja antifašista i boraca Zenica, Organizacija porodica šehida „Zlatni ljiljan“, Općinski odbor SDP Zenica, Prva bosanskohercegovačka brigada „Josip Broz Tito“ Zenica, Delegacija općinskog i kantonalnog odbora Demokratske fronte, Patriotska liga Zenica, Delegacija općinskog i kantonalnog odbora SBB-a, Općinski odbor SDA i Željezare Zenica, koje su ujedno i položile cvijeće i odale počast svim borcima Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i Ismet Vrškić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca ZDK, te istakao: „Odluke ZAVNOBIH-a su prekršene i to nažalost. Nije predviđeno da Bosna i Hercegovina ima entitete, nije predviđeno da se ulice u našoj zemlji nazivaju po ratnim zločincima, nije predviđena sva ova nepravda koja je zadesila našu zemlju. Zato molim sve mlade i ambiciozne ljude da se uključe u politiku te tako promijene budućnost ove lijepe zemlje. Sretan vam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.“

Nakon manifestacije na spomen obilježju Papirna, građani i deleacije su se uputile na Trg Alije Izetbegovića na spomen obilježje Kameni spavač, gdje su također položili cvijeće i odali počast za sve borce koje su svoje živote dali da bi spasili svoju zemlju.

Kako je izgledala manifestacija obilježavanja ovog velikog dana za našu zemlju, pogledajte u fotogaleriji Adis Alića.

[Galleries 452 not found]

Podijelite članak