Portal 072info

Zenica: Obilježen Svjetski dan školskog mlijeka

Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u srijedu u Zenici.U saradnji Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ u Zenici i još osam osnovnih škola iz našeg grada,prigodnom priredbom obilježen je ovaj datum.

Pokrovitelj je bila Zenička industrija mlijeka ,ZIM. Veselo je danas bilo u KŠC-u uz mlijeko,jogurt i kiselo mlijeko.Svjetska zdravstvena organizacija Dan školskog mlijeka je utemljila 2000-te godine.Zenička industrija mlijeka,podsjeća doktorica veterine Sanela Patković,obilježava ga u zeničkim osnovnim školama od 2009 godine

Domaćin manifestacije Svjetskog dana školskog mlijeka u Zenici bio je Katolički školski centar.Potaknuti zdrav način ishrane učenika cilj je ovog projekta,ističe ravnatelj KŠC „Sveti Pavao“ Zenica, Vlatko Rosić.

Poenta manifestacije je edukativna i učenike i nastavnike nagoni na razmišljanje o nužnosti zdravijeg načina ishrane.Svjetski dan školskog mlijeka u Zenici,uz degustaciju ZIM-ovih proizvoda,obilježen je priredbom u kojoj su učenici devet zeničkih škola,u različitim scenskim formama,ukazali na potrebu zdrave ishrane i što više mlijeka na dnevnom jelovniku.

 

rtvze.ba

Podijelite članak