Portal 072info

ZENICA: Obilježena 23. godišnjica Trećeg korpusa i 314. Slavne brdske brigade Armije RBiH (FOTO)

Povodom obilježavanja 23. godišnjice Trećeg korpusa i 314. Slavne brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas je na spomen obilježju “Kameni spavač” održana prigodna svečanost na kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica, gostiju, boraca i građana Zenice.

Tim povodom prisutnima su se obratili predstavnik Organizacije RVI ZDK, Ulfan Malkoč, ratni komadant 2. bataljona 314. Slavne brdske brigade, kao i general Sakib Mahmuljin, ratni komadant 3. korpusa.

“Okupili smo se da odamo počast borcima i da poštujemo one koji su ostali živi. Ostaju nam šehidska djeca za koju se trebamo boriti. Volio bi da ovdje čujem svaki put kada dođem da se zaposlilo nekoliko šehidske djece, jer je to naša obaveza i obaveza onih kojima smo dali da upravljaju ovom državom. Vidim mnogo dragih lica i neka vam Allah dž.š. da zdravlje i da se vidimo i iduće godine i budemo ponosni na ono što smo formirali”, istakao je general Sakib Mahumljin, ratni komadant 3. Korpusa.

Prigodnu svečanost upotpunili su i Nusreta Kobić, koja je izvela pjesmu “Jedna si jedina” kao i Saša Handžić, glumac Bosanskog narodnog pozorišta Zenica koji je izveo splet poetskih tekstova o Bosni.

“Svima vam hvala od srca što ste našli za shodno da pomognete boračkim organizacijama da se ne zaboravi naša borba. Kao organizator ove manifestacije zajedno sa porodicom šehida i poginulih boraca stali smo na čelo ratnih vojnih invalida da se ova manifestacija održi. Obišli smo porodice rahmetlli Alagića, njegovu suprugu i brata i prenijeli smo selame i pozdrave. Bili smo u posjeti porodici Rasima Delića, njegovoj ženi. Posjetili smo mezar generala u Sarajevu i mezar Alije Izetbegovića. Bili smo na Prašnicama i borcima odali počast. Nastavak ovog svečanog i bitnog datuma za Bosnu i Hercegovinu nastavit će se u sali Općine Zenica. Hvala vam svima što ste došli da odate počast našim borcima”, istakao je predstavnik Organizacije RVI ZDK.

Na spomen obilježju Kameni spavač veliki broj delegacija je položilo cvijeće te odalo počast poginulim borcima: Delegacija boračkih organizacija ZDK, delegacija Trećeg korpusa, delegacija Gradskog odbora obilježavanja značajnih datuma odbrambeno-odlobodilačkog rata 1992-1995 i boračkih organizacija gradan Zenice, Grad Zenica, Udruženje RVI paraplegičara ZDK, Udruženje 7. muslimanske viteške brigade, Turska vojna misija EUFOR-a LOT kuća Zenica, Udruženje antifašista i boraca NOR-a Zenica, Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Savez za bolju budućnost, Udruženje Gelzerkinhen i Udruženje slijepih i slabovidnih lica.

[Galleries 695 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box