Portal 072info

Zenica: Obnova i rekonstrukcija 12 romskih stambenih jedinica

U okviru projekta “Roma Action–Podrška socijalnom uključenju ranjivih romskih porodica u područjima pogođenim poplavama putem obezbjeđenja  stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera sa aktivnim učešćem državnih vlasti kao i drugih interesnih grupa”, u sjedištu Gradske uprave Zenica boravila je  Ann Hyde, monitor projekta u ime Evropske komisije.

Monitoring podrazumijeva verifikaciju projekta kao potvrdu i preporuke za donatora u projektu i smjernice za neke nove projekte.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radi se o projektu obnove i rekonstrukcije 12 stambenih objekata u Zenici. Projekt se realizuje u saradnji s nevladinim organizacijama “Hilfswerk Austria International”, Arbeiter-Samariter–Bund i romskim udruženjem “Kali Sara-Crna Sara”.

Korisnici projekta su romske porodice sa teritorije grada Zenica, koji nemaju riješeno stambeno pitanje ili žive u neuslovnim stambenim jedinicama, a imaju stambene objekte u svom vlasništvu. Komisija za izbor korisnika nakon  provedenih propisanih  procedura izbodovala je i verifikovala korisnike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vrijednost projekta je oko 500.000 KM. Gradska uprava ima obavezu ušešća od 40.000 KM. Realizacija projekta se očekuje u drugoj polovini decembra ove godine.

zenica.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME