Zenica: Odobrena sredstva za tri projekta po drugom pozivu Omladinske banke

zenica20
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ugovori s mladima čiji su projekti odabrani po drugom pozivu Omladinske banke za projekte potpisani su u Gradskoj upravi Zence.

Riječ je o tri projekta čiji su nazivi: “Knjiga za sve”, “Očistimo Zenicu za jedan dan” i “3D4All (3D for All)”. Ukupna vrijednost odobrenih projekata je 5.425,00 KM, saopćeno je iz Grada Zenica.

Zahvaljujući saradnji Grada i Fondacije Mozaik, u Zenici je 2019. godine osnovana Omladinska banka Zenica.

ČITAJ JOŠ:  Radončić u Zenici: Ovaj kanton je pokazao kako se odgovorna vlast ponaša prema svojim građanima

 -Drago mi je što su naši mladi sugrađani imali dovoljno hrabrosti i inicijativa da zajedno s našim partnerom Fondacijom Mozaik pokrenu određene projekte, koji će donijeti dobrobit našoj lokalnoj zajednici. Gradska uprava Zenica će pomoći mladima u realizaciji njihovih ideja i projekata, koji se odnose na unaprjeđenje života u lokalnoj zajednici”, kazala je Sumea Mujkanović, pomoćnica Gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti i koordinatorica Programa za Grad Zenicu. 

Menadžerica grantova u Fondaciji Mozaik Armela Ramić je navela kako je zahvaljujući Memorandumu o saradnji između Grada Zenica i Fondacije Mozaik, potpisanom na period od četiri godine, osigurana mogućnost mladim ljudima da realizuju svoje društvene projekte i ideje koje su korisne za lokalnu zajednicu.

ČITAJ JOŠ:  Teška noć za pripadnike Civilne zaštite Zenica, za sada nije kritično

Program Omladinske banke provodi se u 49 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, saopćeno je.

GODISNJICA
MARKETING