Portal 072info

ZENICA: Održan Interetnički sajam i 2. Festival izviđačke pjesme

Više od 400 učesnika  iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije priredilo je prelijep i nezaboravan protekli vikend u Zenici u okviru projekta “Izviđači to mogu”, podržanog od strane Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

3

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U organizaciji Saveza izviđača  Zenice u subotu 13.12. u Shopping centru “Džananović” sa početkom od 12:00 sati otvoren je drugi sajam izviđaštva i prvi sajam kolekcionarstva na kojem je učešće uzelo 11 gradova  iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine a to su:
OI “Vasa Čarapić” Beograd, OI “Ratko Vujović Čoče” Beograd, OI “Ivo Lola Ribar” Novi Sad, OI “Bajina Bašta” Bajina Bašta, OI “Boško Buha” Prijepolje, OI “Draga Cerović Gigo” Nikšić, OI “Prvi Dobrinjski” Sarajevo, UG “Slovenaca” Sarajevo, OI “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, OI “Visoko” Visoko, OI “Busovača” Busovača”, OI “Zvijezda” Vareš, OI “Crni Vrh” Tešanj i naravno tri odreda Saveza izviđača Grada Zenice kao domaćini.

2

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pred kraj dana u  Katoličkom školskom centru sv. Pavao u Zenici organizovao se  drugi po redu Festival izvišačke pjesme koji je ove godine imao takmičarski karakter. Učešće je uzelo 11 kompozicija iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičarske kompozicije:
1. STAZAMA NAŠIM – Zenica
2. TABOR NAŠ – Zenica
3. HRABRA SRCA IZVIĐAČA – Tešanj
4. PUTUJE IZVIĐAČ – Zenica
5. BALADA O BORAČKOM JEZERU – Sarajevo
6. IZVIĐAČKA VATRA – Visoko
7. SMOTRI PUT- Zenica
8. SAVRŠEN DAN – Beograd
9. IZ ZENICE IZVIĐAČI- Zenica
10. BAJKA PLANINKE – Prijedor
11. SAMO VATRA TAJNU ZNA – Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U bogatom revijalnom programu nastupili su i bh. muzički talenti i članovi izviđačke organizacije Hanad Džehverović i Dunja Fazlić.

1

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Revijalni dio kao i sam festival zaključila je Merima Mustafić koja je izvela i himnu projekta “Izviđači to mogu” koja nosi naziv “Izviđači mogu sve” a čiji tekst su napisali Sead Mustafić i Zekerijah Avdić, muziku Sead Mustafić dok aranžman potpisuje Alen Ruvić.

Savez izviđača se na kraju zahvalio svim učesnicima i gostima, te Ambasadi SAD-a u Bosni i Hercegovini koji su pomogli da grad Zenica i naša regija dobiju  dvije samoodržive aktivnosti za koje sada već možemo reći da će se nastaviti i narednih godina kao mjesto susreta i otvaranja dijaloga adolescenata i mladih iz cijelog regiona svakog decembra mjeseca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME