Portal 072info

ZENICA Održan turnir u sjedećoj odbojci

U subotu je u Zenici u sportskoj dvorani na Bilmišču održan 12-ti turnir u sjedećoj odbojci “Majski zov slobode-Zenica 2016″.

Turnir je svečano otvorio G-din Muhamed Begagić, predsjednik organizacionog odbora manifestacije Obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-95. godina grada Zenica.

Na turniru ove godine učestvovale su ekipe iz Zenice IOK”Bosna”, KSO”Čelik”, KSO”Zenica92″ (organizator) i ekipa OKI”Živinice” iz Živinica, ekipe Iz Hrvatske (OKI “Zadar”-Zadar) i Mađarske (Mozdulj-Vac) su dva dana pred sam turnir otkazali učešće.

Rezultati:

KSO”Zenica 92″-OKI”Živinice” 2:1

IOK”Bosna”-KSO”Čelik 07″ 1:2

KSO”Zenica 92″-IOK”Bosna” 0:2

KSO”Čelik 07″-OKI”Živinice 2:1

OKI”Živinice”-IOK”Bosna”0:2

KSO”Zenica 92″-KSO”Čelik 07″ 1:2

Tabela:

1.KSO”Čelik 07″

2.IOK”Bosna”

3.KSO”Čelik 07″

4.OKI”Živinice”

Prikazana je kvalitetna igra ekipa učesnica, fer i sportsko ponašanje kako i priliči jednom ovakvom sportskom takmičenju. Pružena je prilika da igraju  i igrači koji u prošlom ligaškom takmičenju su dobijali manje prostora za igru. Turnir je protekao u sportskom duhu i prijateljskoj atmosferi.

Pokrovitelji turnira su Federalno ministarstvo za pitanja boraca, Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona i grad Zenica. Sponzor turnira je BH Telecom.

RTVZE

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak