Portal 072info

ZENICA: Održana radionica “Dijalog za budućnost”

Razvojna edukativna grupa iz Zenice pokrenula je projekt “Institucionalne konsultantske usluge – poduzetničke radionice i inicijative za ranjive grupe“, koji će biti realiziran u okviru obrazovne komponente programa “Dijalog za budućnost“. 

Ovim programom se nastoji promovirati suživot i različitosti u Bosni i Hercegovini, a razvijen je na temelju zajedničke inicijative Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, kao odgovor na potrebu stvaranja prostora za dijalog i promociju suživota u Bosni i Hercegovini. 

Slične radionice za mlade sa posebnim potrebama i manjine, koji su ciljne grupe u projektu, osim Zenice bit će održane u Zavidovićima, Kaknju, Tuzli, Mostaru, Banjoj Luci i Prnjavoru. 

“Planirano je da se projekt poveže sa još većim brojem općina i bit će uključeno više od 300 osoba. Cilj je razvoj socijalnog poduzetništva u BiH, koje će rješavati njihove socijalne i egzistencijalne probleme – kaže Damir Selak, vođa projekta “Dijalog za budućnost“. 

Deset najrelevantnijih, najkorisnijih i inovativnih prijedloga i poduzetničkih inicijativa će dobiti organizacijsku potporu za provedbu. 

Projekt zajednički provode UNESCO, UNDP i UNICEF, a bit će završen do kraja novembra ove godine.

Podijelite članak