ZENICA: ODRŽANE AUDICIJE ZA ZMBT 6: Gile dobio karton, prošao u TOP 100?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gile

Iako se nedavno, tačnije 12. aprila, završila peta sezona popularnog takmičenja u pjevanju “Zvijezda možeš biti ti”  u produkciji Televizije Hayat gdje je pobjedu odnio mladi Kakanjac, Denial Ahmetović, nove audicije se već uveliko održavaju.

Tako se za učesnicima šeste sezone intenzivno traga, a svoje vokalne sposobnosti danas su pokazali Zeničani i talenti iz okolnih gradova Zenice budući da je u Hotel Internacional danas stigla ekipa iz Sarajeva sa pomenute televizije. Kao što to obično biva, stotine talenata i antitalenata doživjelo je danas “svojih pet minuta” pokazujući svoje (ne)sposobnosti pred žirijem. 

Mnogi su tako otišli kući sa osmijehom budući da su dobili karton koji podrazumijeva automatski prolaz u TOP 100, dok će veći dio prijavljenih ipak iščekivati telefonski poziv kako bi saznali da li će se takmičiti za titulu najboljeg u predstojećoj, šestoj sezoni. Valja istaći kako se pobjednik pete sezone također predstavio na audiciji u Zenici, u BZK Preprod, pa će biti interesantno pratiti i saznati da li će pobjednik šeste sezone biti upravo iz audicije održane u našem gradu, Zenici. 

Iako smo u naslovu spomenuli popularnog učesnika takmičenja u Srbiji “Zvezde Granda”, on se ipak danas nije pojavio niti je učestvovao u audiciji. Naime, treba spomenuti kako 6. juna u Sarajevo dolazi i ekipa iz Srbije koja realizuje pomenuto takmičenje na čelu sa Sašom Popovićem, te da se ovih dana mnogo špekuliše kako je upravo to jedan od razloga što su se audicije za ZMBT 6 počele realizovati ovako rano, bez pauze. 

Nadamo se kako će ekipa sa Hayata u šestoj sezoni ponuditi kvalitetnije i interesantnije izvođače, a da će naši talenti iz Bosne i Hercegovine također pronaći svoj put 6. juna na takmičenju “Zvezde Granda”.