Portal 072info

Zenica: Održano drugo međunarodno takmičenje u Teakwondou

Jučer je naša akademija u prepunoj dvorani Bilimišće organizovala  2.medjunarodno takmičenje u taekwondo-u. Na takmičenju je  učestvovalo 28 klubova i oko 360 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Naša akadmija  je  na odličnom i profesionalno organizovanom turniru osvojila u borbama 1. ekipno mjesto, a dok je 2. mjesto osvojila ekipa iz Sarajeva   klub Novi grad, i 3. mjesto zauzela je  ekipa iz Tešnja.
Turnir je  otvorio  naš gradonačelnik Fuad Kasumović i predsjednik organizacionog odbora Ramo Isak. Naša akademija je prijavila oko 90 takmičara  i bili smo  takođe i najbrojnija  ekipa  na turniru.

 

I ove  godine pokazali smo da smo najuspješniji sportski klub u Bosni i Hercegovini, a tu najveće zaslugu  imaju naši treneri i asistenti koji su 2 mjeseca  vrijedno radili sa  takmičarima i na kraju se  taj trud isplatio izjavio je  trener  akademije  Jasmin Mujanović “JALE.

Slijedeći naš  turnir je  u Vogošči , Zenici, Bijeljini, Mostaru, i Sarajevu. i takodje jedan izlazak  u Njemačku. Ovim putem obavještavamo sve  one  koji žele  dobro druženje, lijepu zabavu i da postanu sportaši naše akademije, lokacija je Bilimišće  privatna međunarodna  škola, svakim radnim danom od 18h.

Posjetite nas na  fb stranici Taekwondo akademija JALE  Zenica.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box