ZENICA OKOVANA TUGOM: Djeca krenula na takmičenje, poginuo 14-godišnji dječak, sestre životno ugrožene

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zenica je okovana tugom nakon informacije da je u nesreći koja se dogodila jutros na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno smrtno stradao dječak iz Zenice, a dvije djevojčice su povrijeđene, piše “072info”: 

– Nesreća se dogodila oko 05:55 sati na magistralnom putu u blizini vatrogasnog doma Novi Travnik u kojoj su učestvovala dva putnička vozila, Audi i Pežo (Peugeot). 

Vozač Audija i jedan putnik su zadobili teže tjelesne povrede, dok su u Pežou vozač i dvije putnice zadobile tjelesne povrede, a jedna osoba je smrtno stradala – rekao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Kako saznaje “072info”, u nesreći su stradali članovi TKD kluba “Zenica”, koji su krenuli na takmičenje u Posušje. Povrijeđene su spašavali vatrogasci, koji su sjekli automobil da dođu do povrijeđenog dječaka, međutim, nije mu bilo spasa.

Nažalost, smrtno je stradao 14-godišnji Zeničanin, član TKD kluba “Zenica”, a dvije djevojčice su zadobile životno ugrožavajuće povrede. Jedna je hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici Zenica dok je druga hitno prebačena za Sarajevo. Posebno pogađa u srce činjenica da su povrijeđene djevojčice sestre.

Zbog ove tragedije, oglasili su se i iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

– Sve aktivnosti Taekwondo saveza BIH planirane za sutra se odgađaju do daljnjeg. Okupljanje reprezentacije i polaganje crnih pojaseva – napisali su. 

Povodom ove tragedije oglasio se i Kenan Uzunović, federalni zastupnik.

-Tužan dan za našu Zenicu danas. Nažalost ugašen je jedan mladi život, a nekoliko naših sugrađana doživjelo je teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći na području Novog Travnika u ranim jutarnjim satima.

Uz sućut porodici našeg sugrađanina na velikom gubitku, želim odaslati podršku i staviti se na dispoziciju porodicama povrijeđenih – poručio je on.