ZENICA OPEN 2015: Karate klub ‘Internacional’ organizator međunarodnog karate turnira

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Karate klub “Internacional”, Zenica je i ove godine organizator međunarodnog karate turnira „Zenica Open 2015“.Ovaj već tradicionalni turnir četvrti po redu se organizuje u kategoriji pionira, kadeta i juniora.

Do sada su organizovana tri turnira na kojima je u prosjeku učestvovalo od 600 do 700 takmičara u katama i borbama u kategorijama pionira, kadeta i juniora. Karate turnir „Zenica Open“ se nalazi na programu takmičenja Karate saveza Bosne i Hercegovine. Prema ocjeni kako učesnika, tako i zvaničnika karate saveza BiH, „Zenica Open“ je jedan od najbolje organizovanih turnira u Bosni i Hercegovini. Ova činjenica je rezultat kako dobre organizacije, tako i podrške lokalne zajednice i predivnog ambijenta zeničke Arene.

Ovogodišnji 4.“Zenica Open“ je izborni turnir u kategoriji pionira, za izbor takmičara koji će nastupati za reprezentaciju BosneiHercegovine. Iz karate kluba Internacional su pozvali takmičare iz drugih zeničkih klubova koji su registrovani u Karate Savezu BIH, da uzmu učešće na ovogodišnjem „Zenica Open-u“ i to bez kotizacije.