Portal 072info

Zenica ostaje bez zatvorenog bazena?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog teške finansijske situacije i, kako tvrde iz Plivačkog kluba Zenica – Željezara, izostanka podrške Grada Zenice i Zeničko-dobojskog kantona, krajem mjeseca će se zatvoriti objekat Sportsko-rekreacionog centra “Željezara Zenica” u sklopu kojeg su sportska sala i zatvoreni bazen.

Salu su godinama za potrebe tjelesnog i zdravstvenog odgoja koristili učenici Mješovite srednje industrijske škole u Zenici, a zatvoreni bazen članovi jedinog plivačkog kluba u Kantonu koji je potpisnik ugovora sa Željezarom o iznajmljivanju objekta pod određenim finansijskim uslovima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I dok zbog finansijskih problema bazen se ne zagrijava od 1. februara i samim tim i ne koriste ga ni plivači, iz Škole su raskinuli potpisani ugovor, uz objašnjenje da o adekvatnom nastavku saradnje mogu razgovarati samo u slučaju kada uslovi u sali budu adekvatni (stanje parketa) i normalni za izvođenje nastave. Predsjednik PK Zenica Željezara Berzad Berbić kaže da će zasigurno sa 1. majom biti raskinut ugovor sa Željezarom o zakupu objekta i definitivno njegovo zatvaranje koje znači i ključ u vrata bazena i gašenje kluba osnovanog 1997. godine kroz koji je za ovo vrijeme prošla polovica građana Zenice.

Iz uprave PK Zenica Željezara tvrde da nisu imali finansijsku pomoć Gradske uprave, a da im je Ministarstvo obrazovanja smanjenjem naknada za korištenje sale samo pomoglo da se objekat što prije zatvori.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oslobođenje

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)