ZENICA: Ove godine veći broj mališana u Ramazanskom voziću

ZENICA: Ove godine veći broj mališana u Ramazanskom voziću

U organizaciji novoosnovanog udruženja građana “Kulturnih afirmacija najvrjednijeg dobra i ljepote – KANDILJ” iz Zenice, uoči mjeseca ramazana po 9. put zaredom organizovat će se javni doček i tradicionalni Ramazanski vozić.

Ove godine organizator je povećao broj prijava, te same djece u Voziću, pa će tako Zenicom prodefilovati 700 mališana uzrasta od 5 do 11 godina.

Ovogodišnja tema samog projekta jeste suosjećanje sa stanovništvom Palestine i Gaze, te će u Voziću pored zeničkih mališana, kao i naših stalnih gostiju, djece iz JU Dom porodica Zenica, gosti projekta biti i nekolicina djece iz Gaze (Palestine) trenutno nastanjene u našoj zemlji.

Scenografija, defile, te sam performans puštanja balona u zrak za vrijeme akšamskog ezana bit će protkan kroz boje Palestine, jer ovaj Vozić najmlađi mališani poklanjaju upravo djeci, svojim vršnjacima u voljenoj Palestini.

Javni doček ramazana započet će podjelom paketića od 11:00 sati, zatim kroz revijalni program i druženje sa likovima iz crtanih filmova, a potom nastupa kompletiranje i sam početak defilea i šetnje najmlađih zeničkih kandilja na devetom ramazanskom voziću u Zenici.

Na Trg Alije Izetbegovića od 16:00 sati pozivamo svu djecu svih uzrasta, da zajedno ispratimo Ramazanski vozić, kao i tradicionalno puštanje balona, gdje će svi oni koji nisu ostvarili učešće u Voziću za sebe moći obezbijediti balon, te ga za vrijeme akšamskog ezana pustiti u zrak i tako poželjeti dobrodošlicu najdražem gostu muslimana, ramazanu.

Sve informacije o projektu možete pratiti na oficijelnoj Facebook stranici Udruženja Kandilj:https://www.facebook.com/profile.php?id=100064648963890

Vidimo se u nedjelju, 10. marta na Trgu Alije Izetbegovića od 16:00 sati.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE