Portal 072info

ZENICA: Parking, bara ili uređena zelena površina?

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

U nedostatku dovoljno parking prostora u gradu, na brojnim lokacijama u Zenici, stanari obližnjih zgrada, ali i oni koji tu ne žive, svoje automobile ostavljaju i na dijelovima zelenih površina, koje se nakon kiše pretvaraju u blatnjave prostore i velike bare, koje se dugo zadržavaju.

Jedan od takvih primjera je i u zeničkom naselju Jalija. Stanari zgrada Ulica Talića brdo 2 i 3, te Hamdije Kreševljakovića u zeničkom naselju Jalija, ukazivali su i ranije na blato i veliku baru na obližnjoj zelenoj površini, koja je nastala usljed parkiranja vozila na toj lokaciji. Stanari, ali i ostali vozači, kako navode mještani, automobile tu parkiraju zbog nedovoljno parking prostora u ovom naselju.

Ovaj slučaj nažalost nije usamljen u našem gradu, jer su na brojnim lokacijama u Zenici, zbog nedovoljno parking prostora, dijelovi zelenih površina uništeni parkiranim vozilima.  U Općini Zenica kažu da je to problematika, za koju se prepliću nadležnosti Službe za komunalne poslove i Službe za prostorno uređenje, te da se zahtjevi građana za pretvorbu zelene površine u parking prostor, predaju Službi za urbanizam.

Više od toga danas nismo uspjeli saznati, a stavove nadležnih o ovom pitanju, kako nam je rečeno, možemo očekivati početkom iduće sedmice. 

RTVZE

Podijelite članak