Portal 072info

ZENICA: Počela izrada grafita najvećih legendi kluba iz Zenice (FOTO)

U organizaciji NGG “Za Čelik” i podrške navijačke skupine Robijaši danas je u centru grada, u neposrednoj blizini Sinagoge započela izrada i skiciranje jednog od najvećih grafita u ovom gradu posvećenom legendama Nogometnog kluba Čelik, a sve u cilju obilježavanja 70. rođendana čuvenog kluba.

Kako saznajemo, grafit će se raditi narednih pet dana, te bi njegova konačnica trebala da obraduje sve Zeničane, a naručito ljubitelje i simpatizere kluba iz Zenice.

Grafit će u svojoj završnici predstavljati sedam likova najboljih nogometaša Nogometnog kluba Čelik, koji su dali najveći doprinos, te postali ključna i legendarna imena u razvoju kluba iz Zenice a koji su izabrani javnom anketom.

Jedan od najvećih imena i igrača Čelika bio je Mujo Mujkić. U našem klubu bio je od njegovog osnivanja 1945. godine pa sve do sredine 1950. kao vrstan igrač, a kasnije i pomoćni trener. Ostao je upamćen kao oličenje jednog Čelikovca u sportskom, ali i čisto zeničkom smislu kao neko ko je imao fudbalsku karijeru i prije Čelikovog osnivanja. U tim ranim Čelikovim godinama na utakmice je dolazio poslije smjene iz zeničke željezare u zamašćenom kombinezonu (samo bi navukao dres, ovlaš se umio i tako igrao pun čađi i mašinske masti)
 
Pored njega tu se nalaze legende Josip Lalić, Alojz Renić, Mehmed Buza, Fadil Talić, Jasmin Hajduk i Senad Brkić.

Portal 072info će i dalje pratiti izradu ovog grafita, te vam u skorije vrijeme predstaviti i konačnicu istog koji već plijeni pažnju Zeničana, a pitamo se kako će je tek plijeniti po završetku.

[Galleries 696 not found]

Podijelite članak