ZENICA: Počela realizacija preventivne sistematske deratizacije

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na prostoru Grada Zenice jučer je, u organizaciji Gradske uprave počela realizacija obavezne preventivne sistematske deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije.Ove godine pomenute aktivnosti provodi jedna sarajevska firma, kao odabrani najpovoljniji izvođač, na tenderu kojeg  je prethodno raspisala Gradska uprava Zenice. Stručni nadzor  vrše Higijensko epidemiološka služba zeničkog Doma zdravlja i sanitarni inspektor.

Smanjiti broj glodara na biološki tolerantan nivo, a time djelovati i na sprječavanje nastanka i širenja zarazanih oboljenja, koje prenose glodari, glavni su ciljevi ovog posla, ističe doktorica Lela Brka, načelnica Službe za higijenu i epidemiologiju zeničkog Doma zdravlja.

Provedba preventivne sistematske deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije na prostoru Grada Zenice planirana je do 20. avgusta, a njom će biti obuhvaćene javne i zelene površine u gradskom naselju, obale površinskih vodotokova u gradskim i prigradskim zonama, nezvanična smetljišta u gradskim naseljima,    kolektivni centri za smještaj i boravak izbjeglih i prognanih lica, objekti Gradske uprave, mjesnih zajednica i društvenih domova i individualne stambene kuće u privatnom vlasništvu u užim zonama gradskih naselja.

(V.J.)/Zenicainfo

GODISNJICA
MARKETING