AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica ovim putem obavještavaju učesnike u saobraćaju da od danas na snazi planirana izmjena režima saobraćaja na Bulevaru Ezhera Arnautovića, počev od kružne raskrsnice Bojin Vir do kružne raskrsnice Metalurg, na Bulevaru Kulina bana i Bulevaru Kralja Tvrtka I.

Do izmjene režima saobraćaja dolazi zbog započetih radova na rekonstrukciji i sanaciji kolovoznih kao i pješačkih površina i izgradnje biciklističkih staza sa obje strane trotoara navedenih bulevara.

Izmjena režima saobraćaja obuhvata:

– U okviru prve faze će se skidati postojeći granitni ivičnjaci sa obje strane kolovoza

– Nakon toga će se vršiti frezanje postojećeg asfaltnog sloja jedne saobraćajne trake, te će dolaziti do povremenih gradilišnih obustava saobraćaja jednom saobraćajnom trakom, kao i povremenog gradilišnog preusmjeravanja saobraćaja iz jedne u drugu saobraćajnu traku s naizmjeničnim propuštanjem saobraćaja vozila iz oba pravca sa totalnom obustvom saobraćaja na jednoj saobraćajnoj traci.

BULEVAR2

Saobraćaj će biti organizovan na principu naizmjeničnog propuštanja saobraćaja vozila iz oba pravca, uz postavljenu adekvatnu gradilišnu signalizaciju.

Izmjena režima saobraćaja ostaje na snazi do daljnjeg.

BULEVAR1

O svim eventualnim promjenama javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Sve izmjene bit će adekvatno tretirane gradilišnom saobraćajnom signalizacijom.

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica