Portal 072info

ZENICA Počeli završni radovi na izgradnji šahtova za DMA zone

Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Zenica u narednim danima realizovat će završne radove na izgradnji šahtova za DMA zone koji se odvijaju u okviru projekta „Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda Bosna  i Hercegovina II“. Jednoipomjesečni radovi kojima su svjedočili građani Zenice i posjetioci našeg grada, bili su neizbježni s ciljem unaprjeđenja sistema vodosnabdijevanja kroz rekonstrukciju i zamjenu dotrajalih cjevovoda, rekonstrukciju vodnih objekata i jačanje kapaciteta JP “ViK” d.o.o. Zenica.

U okviru implementacije projekta „Bosna i Hercegovina 2“ bit će izgrađeno trideset revizionih okana raspoređenih po zonama, čime će biti stvoreni uslovi za uvođenje sistema telemetrijskog nadzora vodovodnih objekata i mreže za javno vodosnabdijevanje. Pomoćnik direktora JP “ViK” za tehničke poslove Nedim Šečić izjavio je, kako je oko 80 posto radova završeno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Imali smo izvjesnih tehničkih problema jer se odabrani izvođač radova susreo sa problemom nabavke asfalta za konačno uređenje lokacija na kojima su se odvojili radovi. Zbog značaja za odvijanje saobraćaja u gradu, prioritet nam je uređenje lokacije na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića”, kaže Šečić.

Završetkom projekta Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Zenica dobit će moderan telemetrijski sistem kojim će se svi parametri bitni za funkcionisanje sistema nadzirati online svakodnevno iz dispečerskog centra što će „ViK-u“ omogućiti moderan način nadzora i upravljanja sistemom. Završetak asfaltiranja na mjestima gdje su izvođeni radovi na izgradnji šahtova za DMA zone trebao bi biti u narednih sedam dana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Implementacija projekta „Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda Bosna  i Hercegovina II“ finansira se kreditnim i grant sredstvima KfW i SECO u iznosu  od 21,5 miliona KM. Krajnji rezultat bit će moderan i pouzdan sistem koji će osigurati stabilno vodosnabdijevanje i odvodnju.

Podijelite članak
  • 53
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME